MAJLIS PENYAMPAIAN WATIKAH PELANTIKAN PENGAWAS

13 Februari 2017 – Majlis Penyampaian Watikah Pelantikan Pengawas Sekolah, Pusat Sumber, Koperasi dan Asrama Sesi 2017 telah diadakan pada 13 Februari 2017, hari Isnin , di Dewan Pahlawan , SMK Dato’ Lela Pahlawan. Majlis disempurnakan oleh Insp. Norasyidin Bin Soyah, cawangan Khas IPD Kulim. Lembaga Pengawas Sekolah, Pengawas Pusat Sumber Sekolah (PSS), Pengawas Koperasi, dan Pengawas Asrama, adalah unit-unit yang terdiri daripada pelajar sekolah. Badan ini akan membantu menjalankan pelbagai aktiviti untuk mencapai matlamat dan objektif sekolah.

Mereka yang dilantik akan membantu guru-guru melicinkan lagi operasi pemantauan disiplin sekolah, koperasi, asrama dan pusat sumber sekolah. Selain itu, mereka akan membantu melaksanakan tugas-tugas yang berkaitan dengan bidang tugas mereka serta menjalankan aktiviti membantu rakan mereka.

Matlamat Majlis Penyampaian Watikah Pengawas ini adalah untuk memberi pengiktirafan kepada pemimpin cilik yang sama-sama bertanggungjawab menjaga disiplin dan sahsiah dalam kalangan pelajar SMK Dato’ Lela Pahlawan.

Objektifnya  adalah  untuk melahirkan pemimpin kecil yang bertanggungjawab terhadap tugas-tugas yang diamanahkan. Selain itu, memperkenalkan barisan Pengawas Sekolah, Pengawas PPS dan Pengawas Asrama bagi tahun 2017 kepada para pelajar. Pengawas juga memberi contoh dan teladan kepada pelajar-pelajar serta mengasah bakat kepimpinan dalam kalangan mereka. Harapan sekolah agar dapat melahirkan pemimpin yang berwibawa.

p

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

This theme is designed by Website Flash Templates along with PDC, diaper cakes by abby and Business For Sale